Din varukorg
Stäng alternativ ikon
The Original Oil tillgänglig på Lady-High.com ☁️ The Original Oil tillgänglig på Lady-High.com - klicka här för att handla ☁️
EN / SV
Väska ikon
Stäng ikonen
  • EN / SV

Vår berättelse – Hur och varför MANTLE föddes

Pil tunn vänsterikon
Vår berättelse – Hur och varför MANTLE föddes

Hej, jag heter Josefin Landgård och jag är VD för MANTLE.

MANTLE såg dagens ljus 2020, men idén om ett modernt skandinaviskt wellnessföretag föddes långt tidigare. Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa och välbefinnande. Jag växte upp i Sverige och som tonåring tävlade jag professionellt inom både skidåkning och golf. Efter flera år som entreprenör var jag med och grundade vård-appen Kry. Företaget växte snabbare än någon av oss anade och efter några år hade det blivit en ledande aktör inom digitaliseringen av primärvården i Europa.

Som ni kan föreställa er var detta en entreprenörs dröm. Men det innebar också några riktigt hektiska och tuffa år. Samtidigt blev jag dessutom mamma till två barn. Naturligtvis var det också fantastiskt, men vardagen förändrades oundvikligen ytterligare. Plötsligt fanns det inte mycket tid för återhämtning, och jag insåg att jag behövde hitta verktyg för att prioritera mig själv och mitt välbefinnande. Det var då jag blev intresserad av olika så kallade hälsohacks – enkla men kraftfulla rutiner som jag kan få in i mitt dagliga liv.

Jag började också inse att jag inte var den enda som hade dessa utmaningar. Efter att ha arbetat intensivt med vård, kände jag att jag ville flytta ett steg tillbaka i kedjan och arbeta mer proaktivt med hälsa och byta fokus till vad vi kan göra för att ta hand om oss själva för att skapa en hållbar livsstil.

På en semester i USA kom jag i kontakt med CBD, och jag upplevde att det hjälpte mig att komma ner i varv på kvällarna och bli mer balanserad i min vardag. När jag återvände till Sverige kunde jag inte hitta några produkter med den kvalitet jag letade efter. Jag kunde inte heller hitta något varumärke med en design som jag kände talade till mig som modern kvinna. Det väckte en tanke om att skapa den produkt som jag själv ville ha, och därför började jag samarbetade med varumärkesstrategen, entreprenören och yogaläraren Stina Lönnkvist. Stina hade undervisat yoga och meditation i flera år och kände igen min berättelse – både hon och hennes elever hade problem med stress och andra utmaningar som vår miljö och livsstil medför.

Under 2019 började vår strävan att skapa marknadens bästa och mest kvalitativa CBD-olja. När vi äntligen hittade vår drömproducent som skördar och utvinner CBD på de schweiziska kullarna, så beslutade vi att gå hela vägen. Bladen är handplockade för att få de bästa delarna av växten, och sedan kallpressas de för att så mycket aktiva ingredienser som möjligt ska bevaras. Jämför med en pastöriserad vs kallpressad juice – enorm skillnad! Därefter säkerställs kvaliteten och säkerheten genom ett oberoende tredjepartslaboratorium, vilket var viktigt för oss.

Vi döpte företaget till MANTLE efter växten daggkåpa som på engelska heter lady's mantle. Det är en vacker växt som har använts för medicinska ändamål i århundraden.Vi älskar symboliken i hur damens mantel försiktigt samlar daggdroppar i gryningen. Vi tror på vikten av att ta hand om oss själva med skonsamma och hållbara rutiner för self-care. Vår hälsa är verkligen det mest värdefulla vi har. (Psst! Spana in insidan av förpackningen så kommer du att se daggkåpan.)

Vår första produkt lanserades i januari 2020 och det är en ren, ekologisk CBD-olja som vi är extremt stolta över! Vi gav den namnet The Original Oil och du kan välja att ta den under tungan eller blanda i valfri dryck. Även om vi älskar vår första olja så kommer vi inte att sluta där. Vi vill fortsätta skapa enkla och kraftfulla produkter för din egenvård och ditt välbefinnande.

Vi hoppas att du kommer att gilla det.

Varma hälsningar,
Josefin